Patronii de restaurante spun că business-ul va fi afectat cu până la 25%, odată cu închiderea teraselor la ora 23:00. Businessul, în valoare de 15,17 miliarde de lei anual, s-a redus la jumătate în ultimele luni.
După pierderi de 50% din cifra de afaceri în ultimele luni, restaurantele sunt acum obligate să închidă terasele cu o oră înainte de miezul nopții, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Nu toate orașele sunt afectate, dar dacă vorbim de București ne referim la o treime din piața restaurantelor.
Radu Dumitrescu este de părere că afacerea restaurantelor suferă cel mai mult din cauza crizei COVID-19.
Este o măsură total nepotrivită pentru că va duce la alți oameni în șomaj tehnic, va duce la încasări mai mici. Ne afectează destul de tare, ne afectează pe noi, ca restaurant, cam cu 20-25%. Marea majoritate a clienților vin pe terase undeva pe la 9:00-9:30, pentru că este foarte cald afară înainte și nu pot sta. Și dacă vin la 9:30, nu au timp să mănânce și să bea o sticlă de vin să presupunem, până la ora 23:00, spune Radu Dumitrescu, patron de restaurant.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!