Rebeliunea Wagner a scos la iveală fisuri serioase în aparatul de stat al lui Vladimir Putin, spune secretarul american de Stat. Antony Blinken crede că vom vedea, în viitorul apropiat, noi dovezi ale slăbiciunii lui Putin.
Însă, rămân neclare consecințele rebeliunii lui Prigojin și a înțelegerii acestuia cu liderul bielorus, Alexandr Lukașenko, afirmă Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), în rezumatul său zilnic.
Potrivit Institutului, Evgheni Prigojin ar fi încercat să contacteze administrația de la Kremlin sâmbătă la prânz, când militanții Wagner se deplasau din Rostov pe Don spre Moscova , dar Vladimir Putin a refuzat să vorbească cu el.
Ulterior, Kremlinul a început negocierile doar cu participarea lui Alexandr Lukașenko, a șefului administrației prezidențiale ruse și a ambasadorului rus în Belarus.
Consecințele revoltei grupării Wagner nu sunt nici acum înțelese și nu e clar nici ce intenționează Kremlinul și Ministerul rus al Apărării să facă cu personalul Wagner și dacă militanții Wagner vor coopera.
E incert și ce se întâmplă acum cu conducerea Ministerului rus al Apărării. Unele surse rusești sugerează că ar putea fi demis ministrul rus al Apărării, deși Institutul penbtru Studiul Războiului nu poate confirma aceste sugestii.
Specialiștii spun însă că orice schimbări în conducerea Ministerului rus al Apărării ar însemna o victorie semnificativă pentru Prigojin, care i-a acuzat direct pe Șoigu și pe șeful Statului Major General rus, Gherasimov, pentru moartea a zeci de mii de soldați ruși în Ucraina.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!