Vegetarienii vor avea la dispoziție un nou burger care promite să nu se deosebească deloc de unul preparat cu carne.
Compania americană „Impossible Foods” a realizat un produs 100% vegetal, pe bază de proteine din grâu și cartofi, care va avea aspect și gust aproape identice cu cele ale unui burger cu carne.
Secretul stă în hem, o moleculă găsită în hemoglobină, care dă atât culoarea roșie, cât și gustul specific cărnii. Hemul va fi obținut, însă, din rădăcinile plantei de soia.
Presate între chifle și celelalte ingrediente care vor da savoare produsului, chiftelele „sângerează”, după cum au arătat producătorii, care au primit recent aprobarea Agenției americane pentru Siguranța Alimentelor (FDA).
Un burger „imposibil” se vinde cu aproape 2$, în 1.300 de restaurante din Statele Unite, iar producătorii lucrează în prezent și la alte produse vegetale, care să le substituie cu succes pe cele lactate.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!