Cine preferă mâncarea vegană și vegetariană ar putea fi mai expus riscului de atac cerebral. Cel puțin, așa indică un studiu efectuat în Marea Britanie, pe parcursul a 18 ani.
Oamenii de știință spun că veganii și vegetarienii prezintă un risc de cinci ori mai ridicat de accidente vasculare cerebrale, în comparație cu persoanele care consumă carne. Cauza ar fi, pe de o parte, aportul insuficient de vitamine.
Pentru acest studiu, au fost analizate peste 48.000 de persoane împărțite în: consumatoare de carne, consumatoare de pește, dar nu și alte tipuri de carne și persoane vegetariene.
De-a lungul celor 18 ani de studiu, au fost înregistrate, în total, aproximativ o mie de cazuri de atac cerebral.
Pe de altă parte, persoanele care au adoptat dietele vegană și vegetariană au avut un risc mai mic cu 22% pentru boli de inimă, în comparație cu cele care consumă carne.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!