Acum la Digi FM Alice Tudor AKON FEAT EMINEM - Smack That

Video Imagini din timpul răpirii a șapte tinere israeliene, publicate de familiile lor pentru a pune presiune pe guvernul Netanyahu. Cum a reacționat premierul

Imagini din timpul răpirii a șapte tinere israeliene, publicate de familiile lor pentru a pune presiune pe guvernul Netanyahu/ Foto: Captură Twitter
Imagini din timpul răpirii a șapte tinere israeliene, publicate de familiile lor pentru a pune presiune pe guvernul Netanyahu/ Foto: Captură Twitter

Familiile a şapte femei soldat israeliene care au fost capturate de Hamas în timpul atacurilor din 7 octombrie 2023 au publicat imagini explicite ale răpirii lor, pentru a pune presiune asupra guvernului premierului Benjamin Netanyahu ca să asigure eliberarea lor, relatează CNN.

Videoclipul le arată pe femei - toate membre ale Forţelor de Apărare Israeliene (IDF) - aliniate la un perete, cu mâinile legate. Feţele unora dintre femei sunt învineţite şi însângerate, relatează News.ro.

Imaginile au fost publicate anterior de Hamas, potrivit Forumului Familiilor Ostacilor. Grupul de campanie a obţinut imaginile chiar de la armata israeliană, care a editat anterior înregistrarea video pentru a exclude scenele cele mai tulburătoare.

"Fiecare nouă mărturie despre ceea ce s-a întâmplat cu ostaticii se face ecoul aceluiaşi adevăr tragic - trebuie să îi aducem pe toţi acasă, acum", a declarat miercuri Forumul Familiilor Ostacilor într-un comunicat de presă.

Citește și: Detalii șocante dezvăluite de ostaticii eliberaţi de Hamas. Aveau mese neregulate și foloseau bănci pe post de paturi

Femeile au fost răpite în timpul unui raid al Hamas asupra bazei militare israeliene Nahal Oz, în apropiere de nordul Fâşiei Gaza, în timpul atacurilor grupării militante asupra Israelului, care s-au soldat cu aproximativ 1.200 de morţi şi în urma cărora peste 250 de persoane au fost capturate şi duse în Fâşia Gaza. În urma atacului, Israelul a lansat un război în Gaza care a ucis peste 35.000 de palestinieni în ultimele şapte luni, potrivit Ministerului palestinian al Sănătăţii din Gaza.

Femeile răpite lucrau ca observatori ai IDF, un rol care presupune monitorizarea securităţii frontierelor Israelului.

Înregistrarea video a calvarului lor a fost făcută publică pentru a creşte presiunea asupra lui Netanyahu ca să asigure eliberarea israelienilor încă reţinuţi de Hamas. Guvernul israelian a declarat că acesta este un obiectiv-cheie al ofensivei sale din Gaza. Numeroase încercări de a ajunge la un acord cu Hamas pentru un schimb de ostatici şi o încetare a focului au eşuat în ultimele luni, ceea ce i-a înfuriat pe cei din Israel care militează pentru întoarcerea acasă a prizonierilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Statul Israel nu poate accepta o realitate în care cetăţenii săi simt în mod constant că vieţile le sunt ameninţate şi suferă de o teamă şi o anxietate neîncetată", a declarat Forumul Familiilor Ostaticilor, care a dat publicităţii videoclipul. "Cu fiecare zi care trece, devine tot mai dificilă aducerea ostaticilor înapoi acasă - cei vii pentru reabilitare şi cei ucişi pentru o înmormântare adecvată. Guvernul israelian nu trebuie să mai piardă niciun moment; trebuie să se întoarcă la masa negocierilor astăzi!” - cer familiile.

Lui Benny Gantz „i s-a întors stomacul pe dos”

Netanyahu a declarat miercuri că este "îngrozit" de videoclipul care arată răpirea femeilor soldat. El a spus că Israelul va "continua să facă totul pentru a-i aduce acasă".

"Cruzimea teroriştilor Hamas nu face decât să îmi sporească determinarea de a lupta cu forţă până la distrugerea Hamas, pentru a mă asigura că ceea ce am văzut în această seară nu se va mai întâmpla vreodată", a declarat premierul.

Ministrul cabinetului de război, Benny Gantz, a declarat că atunci când a vizionat pentru prima dată videoclipul i "s-a întors stomacul pe dos".

Una dintre femeile prezentate în videoclip, Ori Megidish, a fost salvată de către IDF într-o operaţiune specială la 23 de zile după ce a fost răpită.

O alta, Noa Marciano, un caporal al IDF, a fost ucisă în timp ce se afla în Gaza, iar corpul ei a fost returnat în Israel în noiembrie.

Dar cinci dintre cele şapte - Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa şi Naama Levy - rămân în captivitate, la mai mult de şapte luni după ce au fost luate peste graniţă.

Mama lui Naama Levy a declarat miercuri pentru CNN că aducerea lor acasă nu este o prioritate principală a guvernului israelian, spunând că unii membri ai guvernului nici măcar nu au vizionat videoclipul. "Miniştrilor şi membrilor guvernului li s-a cerut să vizioneze o versiune a acestui videoclip în cadrul şedinţelor lor, iar unii dintre ei au refuzat şi au spus că vor să doarmă liniştiţi noaptea", a declarat Ayelet Levy Shachar, adăugând: "Deci, dacă aceasta este reacţia atunci când este de datoria lor să vizioneze aceste materiale, aceasta este treaba lor, astfel încât să poată lua decizii corecte, atunci noi credem că ar trebui să o punem la dispoziţia cetăţenilor noştri, pentru ca lumea să o vadă".

Mai mult de 100 de ostatici au fost eliberaţi în timpul armistiţiului din noiembrie, dar ISF estimează că mai sunt încă aproximativ 130 de persoane reţinute în Gaza.

Eforturile de a ajunge la un acord care să oprească războiul din Gaza şi să permită eliberarea ostaticilor au eşuat în repetate rânduri. La începutul acestei luni, Hamas a declarat că respingerea de către Israel a unui plan de încetare a focului prezentat de mediatori în cadrul negocierilor de la Cairo a trimis discuţiile privind eliberarea ostaticilor înapoi la "punctul de plecare". Declaraţia a fost făcută la o zi după ce ultima rundă de negocieri pentru un armistiţiu în Gaza şi un acord privitor la ostatici s-a încheiat la Cairo fără un acord.

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
petrecerea lui dan t
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Iunie 2024
oana si vlad
Matinalul Digi FM cu Vlad Craioveanu si Oana Zamfir, din nou in...
Bucharest,,Romania,-,March,25,,2020:,Romanian,Road,Police,Officer
Noile modificări ale Codului Rutier explicate la Digi FM. Iată ce...
Edward Iordănescu
Contractul lui Edi Iordănescu expiră. Va continua ca selecționer...
Pe aceeași temă
The 2024 Met Gala Celebrating "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" - Arrivals
Dua Lipa, dispusă să rişte o reacţie negativă după ce a repostat declaraţia despre...
Secretarul de stat american Antony Blinken
Israelul continuă loviturile în Gaza. Washingtonul insistă ca Hamas să accepte planul...
Două femei au fost lovite cu bestialitate de un sportiv în Gala RXF/ Foto: Facebook RXF
Reacția organizatorilor galei RXF după ce două femei au fost lovite cu bestialitate de un...
Israel, copil israelian,migranți israelieni
Israelul ”intenţionează” să relanseze săptămâna aceasta negocieri cu Hamasul
Te-ar putea interesa și
Turkish President Recep Tayyip Erdogan
Erdogan susţine că Turcia va fi următoarea ţintă a Israelului după o eventuală victorie...
2024 Sundance Film Festival - "Daughters" Premiere
Jerry Seinfeld, huiduit la Universitatea Duke pentru susţinerea sa exprimată faţă de Israel
Eurovision 2024/ Shutterstock
Finala concursului Eurovision 2024 de la Malmo. Protestatarii scandează în faţa arenei cerând...
Israelul a ajuns în finala Eurovision, în ciuda protestelor/ Profimedia
Israelul a ajuns în finala Eurovision, în ciuda protestelor de la Malmo
Partenerii noștri
Digi24 Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI, ca să nu-și lase soția singură
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață...
DigiSport Nemții au surprins-o pe Georgina Rodriguez în lojă și nu s-au putut abține
Nemții au surprins-o pe Georgina Rodriguez în lojă și nu s-au putut abține
PeRoz O femeie s-a despărțit de iubitul ei după ce a găsit un lucru bizar sub patul lui: „Mi-a spus că nu știe cum a apărut acolo”
O femeie s-a despărțit de iubitul ei după ce a găsit un lucru bizar sub...
Film Now De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani...
Digi World Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe motive
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager...
ProFM Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune pentru mine"
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani...
Digi Life Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și Berlin sunt pe 21, New York, pe poziția 70
Viena, pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii. Paris și...
Michael Schumacher
Un fost angajat al familiei Schumacher, arestat în legătură cu o tentativă...
Ultimele știri din matinal
Elena Lasconi/ Foto: Facebook
Florin Negruțiu, despre candidatura Elenei Lasconi la președinție: Vorbește despre familie...
Iraida
Iraida dezvăluie poveștile fascinante din spatele tatuajelor sale. Semnificația tatuajului...
negrutiu
Analiza lui Florin Negruțiu despre lupta PSD PNL pentru data alegerilor prezidențiale din 2024
mihai sturzu si vlad
Mihai Sturzu și destinația surprinzătoare de concediu: „E un oraș pe deasupra căruia zbor de...
Ultimele știri
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu, despre calendarul alegerilor: „Un tango în doi”
Mike Heslin și soțul său, Nicolas James Wilson/ Foto: Instagram
Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani. Anunțul a fost făcut de soţul său...
DJ Hardwell a părăsit scena după 10 minute/ Foto: Captură video Youtube
Scandal la SAGA 2024. DJ Hardwell a părăsit scena după 10 minute: „Nu am fost plătit”. Cum au...
Poliție Germania/ Shutterstock
Un șofer român, care sărbătorea calificarea României în optimi la Euro, într-o paradă în...