Teoriile toxice ale lui Andrew Tate au devenit subiect de discuţie atât în curtea şcolii, cât şi în cancelarii, scrie The Guardian. Publicația atrage atenția că ideologia profund greşită a lui Andrew Tate s-a infiltrat în şcolile britanice.
Aproape fiecare părinte din Marea Britanie a auzit de fostul kickboxer, influencer şi misogin declarat. Videoclipurile sale au fost vizionate de milioane de ori şi arestarea din România, sub suspiciunea de trafic de persoane, viol şi formarea unui grup de crimă organizată pentru a exploata femei, îl ține cap de afiș pe agenda publicațiilor.
Copiii urmăresc conţinutul toxic al lui Tate pe reţelele sociale și sunt la curent şi cu saga sa din sistemul de justiţie penală din România. Andrew și Tristan Tate au fost arestaţi preventiv până la 27 februarie, în timp ce investigaţiile continuă, scrie The Guardian, citat de news.ro.
Misoginismul său extrem este cel care i-a adus notorietate, provocând temeri că băieţii şi tinerii sunt radicalizaţi de opiniile sale. El a spus, între altele, că femeile sunt parţial responsabile pentru viol şi că acestea „aparţin" bărbaţilor.
Activiştii se tem că opiniile lui Tate pătrund chiar şi în minţile copiilor din şcolile primare, explică The Guardian.
Luna trecută, parlamentara laburistă Alex Davies-Jones a vorbit în Parlament despre influenţa „toxică" a lui Tate asupra elevilor şi l-a criticat pe premierul Rishi Sunak pentru că a fost „prea lent în a recunoşte daunele pe care le provoacă". Drept urmare, ea a fost „bombardată" cu ameninţări cu violul şi cu moartea.
Dar în ultimele săptămâni, acoperirea mediatică intensă a făcut ca profesorii şi părinţii să fie din ce în ce mai conştienţi de mesajele otrăvitoare ale lui Tate şi de ameninţarea pe care o reprezintă.
Şcolile gimnaziale din întreaga ţară s-au mobilizat pentru a organiza cursuri de formare suplimentare pentru personal, ateliere de lucru pentru elevi şi evenimente de sensibilizare pentru părinţi.
Mulţi profesori de gimnaziu consideră că au fost lenţi în a sesiza influenţa lui Tate. Anul trecut, au început să observe că elevii foloseau fraze pe care nu le recunoşteau: „Ce culoare are Bugatti-ul tău?" (un mod de a se lăuda cu statutul); „Fă-mi un sandviş" (pentru a umili femeile şi fetele).
Citește aici materialul complet.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!