Comisia Europeană a autorizat introducerea pe piață a unei a doua insecte - lăcusta călătoare - ca aliment nou. Prima care a primit undă verde în UE pentru a fi folosită în alimentație este viermele de făină.
„Locusta migratoria” va fi disponibilă sub formă congelată, uscată sau pudră și este destinată vânzării ca gustare sau ca ingredient în varii produse alimentare.
Autorizația vine în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA, care a concluzionat că lăcusta este sigură pentru utilizările prezentate de societatea solicitantă. Potrivit CE, produsele care vor conține acest aliment nou vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potențialele reacții alergice.
În diverse studii, Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană foarte nutritivă și sănătoasă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale.
Insectele sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă și au fost identificate în cadrul strategiei „De la fermă la consumator” ca sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!