Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat că, deși orice e gras e bun, este foarte important să avem un echilibru între cât mâncăm și câtă energie consumăm.
Ea afirmă că trebuie să mâncăm doar atunci când ne e foame și până când avem senzația de sațietate. De asemenea, nu trebuie să mâncăm alimente dietetice, ci putem alege alimentele grase fără probleme, pentru că „noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze”.
„Ce înseamnă să mănânci sănătos? Să mănânci sănătos înseamnă în primul rând să mănânci în functie de senzațiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă să mănânci intuitiv (în functie de apetit, pofte) și nu în ultimul rând să nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise).
Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze!
Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simturi cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile si informațiile rationale ale minții. Mintea nu simte, ea are doar gânduri si idei care sunt usor de manipulat si de influențat, corpul în schimb nu poate fi păcălit. Și dacă ceva ne place cu adevarat, înseamnă ca e sănătos si ne face bine
Cât despre program și număr de mese, fiecare e liber să decidă ritmul care i se potriveste. Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai “bogați”, alții mai “săraci”… Mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme in plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!!”, spune Mihaela Bilic.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!