Acum la Digi FM Alice Tudor și Ramon Cotizo B-O-B FEAT HAYLEY WILLIAMS - Airplanes

(P) Anxietatea și depresia se vindecă? Fondatoarele Institutului BrainMap Neuroscience explică tehnologia NeuroFeedback Plus

ar-5-1024x683 (1)

Ce este NeuroFeedback Plus?

NeuroFeedback Plus este o terapie complexă de care pot beneficia români din 10 orașe din țară, în cadrul Institutului BrainMap Neuroscience. Acest pachet de terapii include: NeuroFeedback, Fotobiomodulația, Coerență Inimă-Creier, stimularea nervului vag și terapie audiocognitivă.

Neurofeedback este o tehnologie non-invazivă care reglează activitatea electrică a creierului. În timpul sesiunii, electrozi sunt plasați pe scalp pentru a măsura undele cerebrale. Acestea sunt analizate de un sistem computerizat care oferă feedback vizual sau auditiv în
funcție de activitatea creierului. Fotobiomodulația folosește surse de lumină pentru a promova regenerarea celulelor și țesuturilor. Coerența Inimă-Creier este o metodă de biofeedback care utilizează respirația pentru a promova o mai bună sincronicitate între celulele nervoase de la nivelul inimii și cele de la nivelul creierului. Prin CIC se activează sistemul nervos parasimpatic, responsabil de conservarea energiei în organism.

Cine folosește această tehnologie și unde poți tu să beneficiezi de ea?

Fondatoarele Institutului BrainMap Neuroscience, Alina Robu și Diana Nemeș pun accentul pe știință și sănătate mintală și își propun să aducă tehnologia NeuroFeedback Plus mai aproape de fiecare român. Cu cabinete deschise în 11 orașe din țară, cele două specialiste continuă să caute inovația și excelența în știință și să le aducă în țară. Le puteți vizita cabinetele în: București, Brașov, Cluj, Iași, Constanța, Baia Mare, Timișoara, Arad, Craiova, Târgu Mureș și Bacău.

Alina Robu Alina Robu este psiholog clinician, psihoterapeut integrativ, sexolog, hipnoterapeut și specialist neurofeedback. Cu peste 20 de ani de experiență în lucrul cu oamenii și cu dificultățile lor, Alina are o înțelegere profundă asupra sănătății mintale.

Diana Nemes este medic generalist, psihoterapeut integrativ, terapeut Bowen și specialist neurofeedback. Orientarea Dianei spre îngrijirea holistică și obstacolele întâmpinate de clienții ei în cabinet au motivat-o să caute noi metode de optimizare a sănătății. Așa a ajuns la
Neurofeedback, tehnologia folosită în întreaga lume.

Anxietatea și depresia se observă în activitatea electrică a creierului sub formă de dezechilibre. Pe parcursul ședințelor, se vor observa îmbunătățiri din ce în ce mai semnificative. Primul pas în tratarea anxietății și depresiei cu ajutorul NeuroFeedback Plus este realizarea unui BrainMap. La fel de non-invaziv și precis, BrainMap analizează peste 80.000 de puncte din creier și oferă o hartă detaliată a activității tale cerebrale. Un BrainMap este absolut necesar pentru a avea un plan de terapie 100% personalizat și adaptat nevoilor fiecărui client.

Cât de plauzibilă este însă vindecarea completă a oricărei persoane de anxietate și depresie?

Alina Robu și Diana Nemes explică ce așteptări să avem dacă ne confruntăm cu aceste tulburări.

"Anxietatea nu arată la fel în cazul a două persoane diferite, așa cum se întâmplă și în cazul depresiei. Fiecare persoană experimentează diferit aceste tulburări. Unii pot avea simptome mai severe, iar alții mai ușoare. Considerăm că scopul terapiei este acela de
îmbunătățire și optimizare a vieții.

Unele cazuri severe nu pot beneficia de o vindecare completă, însă calitatea vieții poate crește considerabil. NeuroFeedback Plus este o tehnologie validată științific, precisă și eficientă. Lucrăm cu tot felul de patologii în cabinetele noastre, de la stres, tulburări anxioase, depresie, tulburări de limbaj și tulburări alimentare, până la tulburări hormonale, migrene, tinitus și dureri cronice.

Peste 15.000 de pacienți ne-au trecut pragul și au obținut cea mai bună viață pe care o pot avea. Acest lucru, în anumite cazuri extrem de severe, nu s-a tradus prin vindecarea completă, ci prin reducerea semnificativă a simptomelor. Așadar scopul terapiei nu ar trebui să fie vindecarea completă, deoarece acest lucru nu este posibil în anumite cazuri. În schimb, această terapie aduce îmbunătățiri semnificative. Stresul asociat multor boli fizice și psihice poate dispărea, somnul poate fi optimizat, claritatea mintală poate să reapară și simptomele asociate bolii se pot ameliora semnificativ sau chiar dispărea."

Dacă cineva are simptome extrem de severe și nu se poate atinge vindecarea totală, de ce ar merita să facă NeuroFeedback Plus?

"Considerăm că a-ți crește calitatea vieții este un dar de care ar trebui să beneficiem toți. Indiferent dacă este vorba despre o patologie severă, una mai puțin severă sau chiar lipsa uneia, calitatea vieții este sau ar trebui să fie primordială. Dacă vorbim de o persoană cu un grad sever de anxietate, căruia aproape îi iese inima din piept pe toată durata zilei și care are probleme gastrointestinale, îngrijorări constante și atacuri de panică, ea poate ajunge în scurt sau lung timp la probleme fizice.

Persoanele cu anxietate, pe termen lung, sunt predispuse în special la boli cardiovasculare. Poate această persoană nu va putea să scape complet de anxietate. Dar dacă va putea să doarmă mai liniștită, să nu mai simtă stres și îngrijorări pe toată perioada zilei și să se poată bucura pe deplin de viața lui profesională și personală, atunci vorbim deja de o altă perspectivă asupra vieții. Poate uneori o să mai aibă momente în care simte anxietate sau poate că va mai avea perioade scurte în care somnul va fi perturbat, dar sănătatea lui nu mai este în pericol. Și mai mult, anxietatea nu îi va mai bloca puterea de a se bucura de viața pe care o are."

În concluzie, NeuroFeedback Plus aduce multe schimbări. Trebuie doar să îți dorești și să fii implicat și consecvent. De restul se ocupă specialiștii Institutului BrainMap Neuroscience.

Pentru mai multe detalii despre tehnologii, locații și cine sunt oamenii care aduc sănătatea în rândul românilor, vizitează site-ul Institutului: https://institutulbrainmap.ro/brainmap-harta-creierului/

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
Dante
Petrecerea lui DanT – DJ Mix Primăvara 2025
Dylan Paul, alături de mama sa, Nadia Comăneci și tatăl său Bart Conner/ Foto: Facebook
Unde s-a angajat fiul Nadiei Comăneci. Dylan și-a ales un drum...
printesa urbana 2025-2
Prințesa Urbană, la Digi FM: despre viața în Olanda, educația cu...
florin negrutiu 7701
Florin Negruțiu, după dezbaterea istorică de la Cotroceni: „Puterea...
Pe aceeași temă
Federico Gomez/ Profimedia
Jucătorul argentinian de tenis Federico Gomez vorbeşte despre perioada când a luptat cu...
Portocală/ Shutterstock
Un studiu realizat la Harvard a constatat că o portocală mâncată zilnic ar putea reduce riscul...
Momentul când o femeie anxioasă deschide ușa unui avion și iese pe aripă pentru a se liniști/ Foto: Captură video X
Momentul când o femeie anxioasă deschide ușa unui avion și iese pe aripă pentru a se liniști...
paleologu012
Theodor Paleologu: România e o democrație originală și vulnerabilă. Avem nevoie de terapie...
Te-ar putea interesa și
Marina Bay - 22-09-2024, Marina Bay Street Circuit, Lewis Hamilton at the Formula 1 Singapore Grand Prix 2024 Sunday For
Lewis Hamilton dezvăluie îndelungata sa luptă contra depresiei încă de la o vârstă fragedă: Nu...
Woman,Eating,Seafood,At,Outdoor,Restaurant,With,Beautiful,Landscape,Of
Cum sunt recompensați clienții unui restaurant din Italia care își lasă telefoanele la...
Simona Pavelescu - CEO htss
Inteligența artificială (AI) și securitatea datelor: Simona Pavelescu, CEO htss, dezvăluie...
Ovidiu Cupşa
Candidatul AUR la Primăria Constanţa, declarații revoltătoare: „Dom'le, dacă eşti depresiv...
Partenerii noștri
Digi24 Alegeri prezidențiale 2025. Ambasada SUA la București îl citează pe JD Vance înaintea scrutinului din 4 mai
Alegeri prezidențiale 2025. Ambasada SUA la București îl citează pe JD...
DigiSport Are zilele numărate la Dinamo, după ce s-a certat cu Zeljko Kopic?
Are zilele numărate la Dinamo, după ce s-a certat cu Zeljko Kopic?
PeRoz Iubitele gemene ale lui Hugh Hefner, despre viața în conacul milionarului și partea întunecată a faimei: “Ne-a zdrobit identitatea”
Iubitele gemene ale lui Hugh Hefner, despre viața în conacul milionarului...
Film Now Copiii lui Michelle Pfeiffer, exemplu de discreție și educație aleasă. Actrița a adoptat o fată cu 2 luni înainte de a-și întâlni soțul
Copiii lui Michelle Pfeiffer, exemplu de discreție și educație aleasă...
Digi World De ce uităm unde am pus cheile sau ochelarii? Știința neatenției e ușor de explicat
De ce uităm unde am pus cheile sau ochelarii? Știința neatenției e ușor de...
Stirile Kanal D Un fenomen meteo rar ar putea fi vinovat de blackout-ul uriaș din Peninsula Iberică
Un fenomen meteo rar ar putea fi vinovat de blackout-ul uriaș din...
ProFM Katy Perry, imaginile care i-au adus din nou critici din partea fanilor: „O altă încercare disperată de a rămâne relevantă”
Katy Perry, imaginile care i-au adus din nou critici din partea fanilor...
Digi Life De ce mâncarea are gust diferit când suntem răciți. Ce simte, de fapt, limba
De ce mâncarea are gust diferit când suntem răciți. Ce simte, de fapt...
Ultimele știri din matinal
minelli la matinal
Minelli între turnee în America și viața de mamă: Copiii îmi dau note la piesele noi
savu crioveanu oana
Sănătatea somnului și trendurile bizare explicate de dr. Marius Sava
mihai sturzu tabara aviatie
Mihai Sturzu despre Victor Ponta: „Mereu a fost fair-play cu mine”
nicole puya
Nicole Cherry și Puya, în matinalul Digi FM: „E vina mea” nu e doar o piesă, e un semnal de...
Ultimele știri
Bucharest,,Romania,-,10.07.2022:112,Emergency,Number,On,A,Fire,Fighter
Explozie la Laboratorul artileristic al Armatei, pe şoseaua de centură a Bucureştiului. O...
Eugen Mîrtz
Un instructor de yoga, fost elev al lui Gregorian Bivolaru, trimis în judecată pentru trafic...
cetatea poienari
Cetatea Poienari, închisă din cauza urșilor, la două săptămâni de la redeschiderea ei, după...
Lora și Ionut Ghenu/ Foto: Facebook
Lora, sinceră despre relația cu Ionuț Ghenu: „Nu-mi doresc să fie lângă mine așa”