Un operator al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Brăila este acuzat că a avut un comportament neprofesionist față de o persoană care a apelat serviciul unic de urgență 112.
O femeie de 70 de ani avea nevoie de transport la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila, ea având o fractură de femur. Fiica sa a sunat la 112 pentru a solicita o ambulanță pentru transportul mamei sale la spital. Ambulanța a sosit, dar fără personal care să asigure preluarea pacientei de la domiciliu și urcarea acesteia în autovehicul.
„Chiar am făcut precizarea la telefon că nu are cine să ajute la transportarea ei, că eu am 45 de kilograme și că am hernie de disc și nu am cum să ajut. Am stat efectiv cu ambulanțierul să căutăm o persoană care să îl ajute să o urce pe mama în mașină. Dispecerul l-a pus pe ambulanțier să bată din ușă în ușă și să aștepte în stradă pe cineva care ar putea să ajute”, a declarat fiica bătrânei pentru Obiectiv.
Femeia a sunat din nou la Ambulanță și a solicitat un brancardier, însă operatorul ar fi avut o reacție nervoasă: «Descurcați-vă doamnă!» și a închis telefonul, acuză fiica bătrânei.
„S-a rezolvat cazul. Știu despre ce este vorba. Era un pacient pentru Ortopedie. Da, acesta este protocolul, să sune la SMURD dacă nu există altă variantă pentru transportul pacientului. Ministrul de Interne a conchis că dacă pacientul are mai puțin de 90 de kilograme nu primește ajutor de la Descarcerare, dacă are mai mult de 90 de kilograme primește ajutor de la Descarcerare. Nu e vorba de urgență, e vorba de transport. Nu văd de ce a fost nevoie să sesizeze presa acea doamnă. Repet, cazul s-a rezolvat demult!”, a explicat pentru ”Obiectiv”, managerul SAJ Brăila, medicul Viorica Iuga.
ISU Brăila a explicat că intervenția SMURD se solicită doar în cazul persoanele de peste 90 de kilograme, cu stare critică de sănătate.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!