Acum la Digi FM Marius Dobre FELI - Timpul

Lucrări la reţeaua de termoficare în București. Zonele din Capitală care sunt afectate

Căldură, încălzire, agent termic, Termoenergetica
Foto: Shutterstock

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă lucrări în mai multe zone din sectoarele 3, 4 şi 6 ale Capitalei. Intervenţiile sunt necesare pentru efectuarea unor reparaţii în scopul îmbunătăţirii eficienţa reţelei şi implicit al reducerii pierderilor şi semnificativ a riscului de producere a altor disfuncţionalităţi.

„Este important de subliniat faptul că până la temperaturi exterioare constante, fluctuaţiile de temperatură, respectiv diferenţele de temperatură între zi şi noapte, impun efectuarea unor manevre tehnice în reţea, care în unele cazuri provoacă avarii în sistem. În prezent, lucrările de reabilitare a reţelei primare segmentează magistralele, existând tronsoane noi de conductă intercalate cu tronsoane de conductă veche. Pe măsură ce proiectul de modernizarea a reţelei de termoficare va avansa, funcţionarea sistemului de termoficare va avea rezultate directe în creşterea confortului termic pentru toţi clienţii”, menţionează CMTEB într-un comunicat de presă, potrivit News.ro.

Astfel, vor fi efectuate următoarele intervenţii:

Reţeaua termică primară - conductă Dn 600mm - în zona Bulevardului Camil Ressu din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de modernizare conductă în cadrul proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti – Lot 1, Obiectiv 2 – tronson C4MB – CV16”, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru pentru prepararea apei calde şi a încălzirii către 4 puncte termice (42 blocuri) până în data de 01 noiembrie 2024 - ora 23.00. Intervenţia este necesară pentru asigurarea unui nou front de lucru pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe perioada sezonului rece, fără afectarea consumatorilor, în cadrul proiectului POIM. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1965, această porţiune de reţea având aproape 60  de ani de funcţionare.

Reţeaua termică primară – conductă Dn 500 mm - în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu şi a străzii Constantin Brâncuşi din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire şi apă caldă către 9 puncte termice (86 blocuri) până în data de 30 octombrie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1963, această porţiune de reţea având peste 60 de ani de funcţionare.

Reţeaua termică primară – conductă Dn 1000 mm, în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu din Sectorul 3. Se vor executa lucrări de reparaţie a conductelor care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire şi apă caldă către 15 puncte termice (196 blocuri) până în data de 31 octombrie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 2002, această porţiune de reţea având 22 de ani de funcţionare.

Reţeaua termică primară – conductă Dn 500 mm, în zona străzii Reşiţa din Sectorul 4. Se vor executa lucrări de întregire a conductei şi de integrare a racordurilor pentru câteva obiective,  în cadrul proiectului POIM - “Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti – Lot 4, Obiectiv 20“ - care impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire şi apă caldă către 13 puncte termice (166 blocuri) şi 5 agenţi economici din 29 octombrie până în data de 01 noiembrie 2024. Printre obiectivele avute în vedere de efectuarea intervenţiilor amintim integrarea racordurilor punctelor termice Almaşu Mare şi Huedin, precum şi cel al Şcolii Generale nr.165.  Anul de punere în funcţiune a conductei din această zonă este 1976, această porţiune de reţea având aproape 50 de ani de funcţionare.

Reţeaua termică primară - conductă Dn 600 mm - în zona bulevardului Timişoara din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de înlocuire a unor porţiuni de conducte, vane cu diametrul de 125mm şi vane de racord cu diametrul de 200 mm, aferente punctului termic 12/4.  Aceste lucrări impun sistarea furnizării agentului termic pentru încălzire şi apă caldă către 2 puncte termice (29 blocuri) până în data de 29 octombrie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcţiune a conductei corespunzătoare tronsonului menţionat este anul 1984, această porţiune de reţea având aproape 40 ani de funcţionare.

„Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele iniţiale de repunere în funcţiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea şantierelor şi decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere!”, se mai arată în documentul citat

Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!

Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!

Recomandări DigiFM
alice si ramon
Alice Tudor și Ramon Cotizo – 10 octombrie 2024
Un jucător a salvat viaţa unui oficial, în timpul unui meci din Cupa Franţei/ Shutterstock
Un jucător a salvat viaţa unui oficial, în timpul unui meci din Cupa...
Flags,Of,Iran,And,Russia,As,A,Symbol,Of,Diplomatic
UE adoptă sancţiuni împotriva Iranului, ţară acuzată de livrare de...
Zile libere în plus pentru angajați
Angajații la stat ar putea avea încă două zile libere în 2025. Ce se...
Pe aceeași temă
Spitalul CF2 București
Fostul manager al Spitalului CF 2 din Bucureşti, suspectat că a luat mită, a semnat un acord...
Ambulance,Emergency,Service,Car,On,The,Streets,Of,Bucharest,During
O fetiţă de 6 ani din Bucureşti a fost muşcată de obraz de un câine. Care este starea copilului
Bucharest, Romania - December 09, 2022: Nicusor Dan, the Mayor of Bucharest, speak to the press after the signing a non-refundable European funds cont
Nicuşor Dan: În nordul Capitalei s-a construit haotic, s-a aruncat cu blocuri în neştire
Imagini virale cu o jandarmeriță în uniformă care defilează pe străzile din București/ Foto: Captură video
Imagini virale cu o jandarmeriță în uniformă care defilează pe străzile din București: „Crezi...
Te-ar putea interesa și
Street,In,The,Heavy,Rain,-,Prague,,Czech,Republic
Vremea rea continuă și luni, în toată țara. Zonele în care va ploua torențial
masina de politie
Circulaţia rutieră pe DN 7, între Râmnicu Vâlcea şi Sibiu, din nou închisă pentru executarea...
Bucharest, Romania. 20th May, 2024: Nicusor Dan, the Mayor of Bucharest and independent candidate for another term, presents his activity report as general mayor and the main objectives for the next 4 years, during a press conference, at the headquarters
Nicuşor Dan, despre codul portocaliu de ploi torenţiale, anunțat pentru Capitală: Bucureştiul...
Old,Town,Of,Brasov,From,Above
Cel mai atractiv oraş din România pentru a locui. Capitala, pe locul 7
Partenerii noștri
DigiSport Gala Balonului de Aur 2024. A început să fie anunțat Top 30. Când se va afla marele câștigător
Gala Balonului de Aur 2024. A început să fie anunțat Top 30. Când se va...
PeRoz "A fost iubirea vieții mele". Jim Carrey despre actrița pe care nu o poate uita nici la 20 de ani de la despărțire
"A fost iubirea vieții mele". Jim Carrey despre actrița pe care nu o poate...
Film Now Nicole Kidman se „îngroapă” în muncă pentru a face față pierderii mamei sale. Un apropiat rupe tăcerea: „E aproape de epuizare”
Nicole Kidman se „îngroapă” în muncă pentru a face față pierderii mamei...
Digi World De ce nu e bine să folosești bețișoare cu vată pentru curățarea urechii. Un medic ORL a explicat pe înțelesul tuturor
De ce nu e bine să folosești bețișoare cu vată pentru curățarea urechii...
Stirile Kanal D Ionuț a lăsat un mesaj tulburător, apoi a plecat de acasă și nu s-a mai întors. Unde a fost văzut
Ionuț a lăsat un mesaj tulburător, apoi a plecat de acasă și nu s-a mai...
ProFM Raluka, nașă de botez pentru fiul Anei Baniciu. Însoțită la petrecere de iubitul cu 20 de ani mai mare: "Iubirea mea"
Raluka, nașă de botez pentru fiul Anei Baniciu. Însoțită la petrecere de...
Digi Life Un local mexican deschis anul trecut, votat cel mai bun bar de cocktailuri din lume: Nimeni nu s-a gândit că am putea reuşi aşa ceva
Un local mexican deschis anul trecut, votat cel mai bun bar de cocktailuri...
Ionela şi Marius Cozmiuc/ Foto: Facebook
Canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc, purtătorii de drapel ai României la JO...
Ultimele știri din matinal
anul nou care n-a fost - mihai calin nicoleta hancu
„Anul Nou care n-a fost”, povestea filmului premiat la Veneția. Interviu cu actorii Nicoleta...
calin goia la matinal 1lats
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele...
nicusor dan la matinal digi fm 20 septembrie
Nicușor Dan, în direct la Digi FM: „Nu iau în calcul o intrare în PNL”
Radu Paraschivescu despre victor rebengiuc
Radu Paraschivescu despre gafele Elenei Lasconi și ale lui Mircea Geoană
Ultimele știri
Autumn,Leaves,On,The,Road,To,"cetatea,Cisnadioara",,Romania
Luna noiembrie va debuta cu temperaturi în scădere în toată ţara. Prognoza meteo pe regiuni
NATO Secretary General Mark Rutte
NATO confirmă că militari nord-coreeni au fost desfăşuraţi în Kursk
Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”
Schimbare la conducerea Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”...
West Ham United v Manchester United - Premier League - London Stadium
Tehnicianul Erik ten Hag a fost demis de la Manchester United. Cine îl înlocuiește