Un nou studiu arată cât de importantă este mișcarea nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mentală. Potrivit cercetării realizate la un spital din Massachusetts, parcurgerea unui număr de 8.900 de pași zilnic ne-ar putea proteja împotriva declinului cognitiv și a pierderii țesutului cerebral provocate de maladia Alzheimer.
În același timp, renunțarea la fumat și scăderea nivelului de colesterol ne poate oferi și mai multă protecție împotriva temutei boli cerebrale sau poate încetini avansarea ei în cazul celor deja diagnosticați.
Efectele benefice au fost constatate chiar la niveluri modeste de activitate fizică, dar cele mai semnificative au fost remarcate la aproximativ 8.900 de pași, ceva mai puțin decât cei 10.000 pe care mulți dintre noi se străduiesc să-i realizeze zilnic, a declarat Reisa Sperling, coautoarea studiului, citată de AGERPRES.
Una dintre cele mai uimitoare descoperiri în urma studiului este că activitatea fizică nu pare să aibă doar efecte pozitive în încetinirea ritmului de declin cognitiv, ci și în încetinirea ratei de pierdere a țesutului cerebral de-a lungul timpului, subliniază cercetătorii americani.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!