Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat miercuri, despre limitarea cash-ului, că el vrea să fie propriul lui arbitru. ”Este o falsă temă, preluată de AUR, că se interzice cash-ul, cipuri, numărul diavolului, a spus Tudose. El a ţinut să precizeze că nu are ce să îi reproşeze ministrului Boloş pentru modul în care a gestionat acest subiect, arătând că atât actualul ministru de Finanţe cât şi cel precedent, Adrian Câciu, au fost nevoiţi să gestioneze o situaţie dezastruoasă, lăsată de ”nişte accidente”. ”Au cântat, au dansat, au făcut praf economia, sub umbrela că e pandemie, că a început războiul (..) au tocat zeci de miliarde, au făcut împrumuturi, au făcut praf sistemul”, a mai spus Tudose.
Europarlamentarul PSD a fost întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre discuţia privind limitarea cash-ului, în contextul în care atunci când era premier afirmase că nu are card, potrivit News.ro.
”Lăsaţi-mă să fiu propriul meu arbitru, nu mă obliga să îmi iau o pâine cu card”, a arătat Tudose, el precizând că o parte din ceea ce a spus atunci când era premier este valabil şi astăzi.
”Eu muncesc pentru 100 de lei, celebra sută a domnului Ciolacu. Domnule, lasă-mă să fie toată suta aia a mea, nu mă obliga ca din suta aia, de fiecare dată când îmi iau o pâine, să dau pe la bancă, pentru că nu este gratuit, banca îmi ia un comision”, a explicat Tudose, precizând că în momentul în care el se duce să îşi ia un pachet de ţigări, fiind unul din produsele cu preţul fix, de multe ori, comisionul pentru POS depăşeşte adaosul comercial pe care poate să îl pună comerciantul.
Eurodeputatul PSD a mai spus că ”este o falsă temă, preluată de AUR, acum, că se interzice cash-ul, că ne digitalizăm, cipuri, numărul diavolului”.
”O luăm de la capăt cu toate nebuniile. Sunt de acord, asta e, şi eu am card, asta e viaţa acum, fac plăţi electronice, toate facturile le fac electronic, dar este opţiunea mea. Nu măobligaţi să fac asta împotriva voinţei mele, domnule că trebuie să trec pe la bancă ca să pot să trăiesc”, a spus Mihai Tudose, el precizând că nu poţi de exemplu să te duci să cumperi Palatul Peleş cu cash sau o maşină şi că sunt nişte limite în toată lumea.
”Sunt de acord, pentru că de aici începe evaziunea fiscală, banii la negru. E un argument bun”, a menţionat Tudose.
Întrebat dacă este de acord cu limita de 5.000 de lei pentru tranzacţiile cash, Tudose a răspuns: ”Sunt de acord că nu poţi să te duci să cumperi o maşină, o casă, cu cash. Pe de altă parte, vreau să pot să mă duc să îmi cumpăr o bucată de teren la ţară. Ghice, ce? Vânzătorul nu are cont? Ce facem? Îl oblig pe ăla să îşi facă cont? Nu poţi să interzici cash-ul total. Care este pragul, că e 2.000, că e 5.000, este altă discuţie”, a explicat Tudose.
Europarlamentarul PSD a ţinut să precizeze că nu are ce să îi reproşeze ministrului Boloş pentru modul în care a gestionat acest subiect şi că atât actualul ministru de Finanţe cât şi cel precedent, Adrian Câciu, au fost nevoiţi să gestioneze o situaţie dezastruoasă, lăsată de ”nişte accidente”, el nominalizându-i pe Ludovic Orban, Florin Cîţu Dan Vîlceanu. ”Au cântat, au dansat, au făcut praf economia, sub umbrela că e pandemie, că a început războiul (..) au tocat zeci de miliarde, au făcut împrumuturi, au făcut praf sistemul”, a spus Tudose.
”PNL a avut şefia ANAF şi noi am avut şefia Ministerului de Finanţe. Când au făcut bugetul (..) ăla vine şi spune: eu aduc 100 de lei (..). S-a dovedit că suma aia, 100, pe care o aducea ANAF-ul, nu prea a fost sută, nu a fost nici 10 lei, a fost un dezastru cu acte”, a spus Mihai Tudose. ”A fost un dezastru, toată guvernarea PNL-ului, o spun cu toată responsabilitatea, a fost un dezastru cap-coadă”, a spus eurodeputatul PSD.
Întrebat dacă merită fostul şef al ANAF, Lucian Heiuş, să meargă la Curtea de Conturi, Tudose a spus: ”Din punctul meu de vedere nu are ce căuta acolo, de fapt nu are ce căuta nicăieri”.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!