Milenialii sunt pe cale să devină, în Statele Unite, prima generație cu venituri mai mici decât generația părinților. Așa arată studiile recente, deși peste trei sferturi dintre americani cred că economia merge bine.
Generația născută între 1981 și 1996, s-au maturizat în cel mai rău moment posibil, când economia s-a prăbușit în Marea Recesiune, spune Michael Hout, profesor de sociologie la New York University. Economia americană nu poate susține o creștere continuă a statutului profesional, așa cum a făcut-o odată. Părinții milenialilor au beneficiat de acest lucru, ceea ce face și mai dificilă depășirea realizărilor lor.
Dintre americanii născuți la sfârșitul anilor '80, doar 44% aveau locuri de muncă cu statut socioeconomic mai ridicat decât părinții lor când aveau 30 de ani, în timp ce 49% au poziții cu un statut mai scăzut, potrivit lui Hout, care a publicat un studiu despre mileniali în Stanford Center on Poverty & Inequality Pathways Magazine.
Situația diferă considerabil față de cei născuți spre sfârșitul anilor 1930, pentru că aproximativ 70% dintre aceștia s-au descurcat mai bine decât părinții. Rata a scăzut de atunci, dar milenialii sunt prima generație care scade sub 50%.
Un alt studiu a descoperit că doar jumătate dintre cei născuți după 1984 au câștigat mai mult decât părinții lor la aproximativ 30 de ani, comparativ cu 92% dintre cei născuți în anii 40.
Când vine vorba și de avere milenialii sunt în urmă, pentru că dețin mult mai puțin decât Generația X, atunci când avea între 25 și 34 de ani, potrivit unui studiu guvernamental recent. Averea medie a gospodăriilor milenialilor este puțin peste 20.000 de dolari, în timp ce Gen X a avut aproximativ 31.250 de dolari.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!