Au apărut noi informații în cazul fraților Andrew și Tristan Tate. Mai exact, aceștia racolau tinere sub pretextul începerii unei relații de iubire, iar apoi le duceau într-o casă în care se aflau și alte fete și le obligau să producă clipuri postate ulterior pe site-uri de adulți, arată Tribunalul București în decizia de arestare preventivă a acestora.
Potrivit HotNews.ro, judecătorii au explicat că sarea lor în libertate ar reprezenta un pericol pentru ordinea publică, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite, spunând că prin modul în care au acţionat au dovedit „un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”.
Cei doi frați milionari britanici Andrew și Tristan Tate, reținuți de procurorii DIICOT sub acuzația de constituire de grup infracțional organizat, trafic de persoane şi viol, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul București în 30 decembrie. Alături de ei au fost arestate și două tinere - o fostă polițistă și iubita lui Andrew Tate - acuzate că îi sprijineau pe cei doi în activitatea infracțională.
Măsura a fost contestată de avocații celor doi frați, iar Curtea de Apel București ar urma să pronunțe o decizie în 10 ianuarie.
De asemenea, cei doi frați britanici au contestat și decizia procurorilor DIICOT de a le pune sub sechestru mai multe bunuri, între care mașini de lux.
Eugen Vidineac, avocatul celor doi frați, a declarat joi pentru Hotnews.ro că decizia DIICOT a fost contestată la Tribunalul București, considerându-se că „măsura procurorilor este exagerată”.
În documentele depuse în instanță, una dintre victimele recrutate a povestit că a fost convinsă să vină în țară din străinătate, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a pune bazele unei relații de căsătorie sau concubinaj și prin existența unor false sentimente.
„Cu privire la mutarea sa în România, persoana vătămată a declarat că inculpatul i-a spus inițial că vor locui împreună, însă ulterior i-a spus că în casa în care locuiește acesta stau mai mulți bărbați care lucrează cu el și cu fratele său, așa că este mai bine să ia un alt apartament, doar pentru ei doi.
La momentul în care persoana vătămată a ajuns în România, inculpatul nu se afla în țară și i-a spus persoanei vătămate că nu va putea locui în apartament, aceasta trebuind să locuiască cu ... ..., care i-a cumpărat biletul de avion, a preluat-o de la aeroport și a condus-o în imobilul unde urma să locuiască (...)
Persoana vătămată a arătat că atunci când inculpata a luat-o de la aeroport i-a spus că va locui cu niște fete care lucrează pentru inculpatul ... și fratele său, acestea având conturi pe ... și împărțind câștigurile cu cei doi.
A menționat persoana vătămată că i s-a părut ciudat ceea ce îi spunea inculpata ..., dar era deja în România și nu mai avea ce face, gândindu-se că în momentul în care inculpatul va reveni în România vor locui împreună, așa cum îi promisese”, se menționează în motivarea instanței, potrivit HotNews.ro.
Instanța mai notează că „declaraţiile persoanelor vătămate și ale martorelor audiate în cauză au relevat un tipar în modul de acțiune al inculpaților, care conferă greutate şi credibilitate declaraţiilor luate în mod individual, cu atât mai mult cu cât aceste declarații se coroborează și cu rapoartele de expertiză psihologică în ceea ce privește persoanele vătămate, dar și cu aspectele rezultate din conversațiile purtate între victime și inculpați prin intermediul aplicației”.
De asemenea, judecătorul a explicat că „lăsarea inculpaților în libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică şi se impune arestarea preventivă pentru înlăturarea acestei stări de pericol, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite de către inculpați, modalitatea concretă în care aceștia au acţionat dovedind un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!