Iluminatul monumentelor din Noua Zeelandă a fost întrerupt sâmbătă, ţara dând astfel startul campaniei globale Ora Pământului - Earth Hour, cel mai mare eveniment de mediu din istorie, relatează dpa.
Mişcarea globală încurajează ţările să oprească iluminatul public timp de o oră, în ultima sâmbătă din luna martie, pentru a atrage atenţia asupra problemelor legate de pierderea biodiversităţii şi a schimbărilor climatice, potrivit Agerpres.
Iluminatul public al mai multor situri emblematice din Auckland, între care Sky Tower şi Harbour Bridge, precum şi la clădirile Parlamentului din Wellington a fost oprit la ora locală 20:30 (07:30 GMT).
Mai târziu şi alte monumente emblematice de pe tot globul, inclusiv Empire State Building, Turnul Eiffel şi Opera din Sydney, vor stinge luminile în semn de solidaritate.
În cel de-al 17-lea an al campaniei, coordonatorul WWF International le-a cerut oamenilor să contribuie şi ei 60 de minute pentru a face ceva pozitiv pentru planetă în "Cea mai mare oră pentru Pământ".
Directorul general, Kirsten Schuijt, a declarat că Ora Pământului reprezintă o ocazie fantastică pentru "celebrarea oamenilor, planetei şi a naturii", precum şi ocazia de a reaminti importanţa planetei noastre şi a necesităţii de a o proteja.
Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.
Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii, în timp ce în 2021 au participat la campanie 192 de ţări şi teritorii.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!