Premierul rus Dmitri Medvedev i-a prezentat președintelui Vladimir Putin demisia guvernului său, relatează agențiile internaționale de presă.
El va fi numit director adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a potrivit jurnalistei Polina Ivanova.
Mihail Mişustin, directorul fiscului rusesc, este noul prim-ministru de la Moscova. Propunerea preşedintelui Vladimir Putin merge spre aprobare la Duma de Stat, Camera Inferioară a Parlamentului Rusiei, controlat de apropiați ai liderului de la Kremlin. Fostul prim ministru, Dmitri Medvedev, a demisionat în această după amiază împreună cu întregul său cabinet, la scurt timp după ce președintele Putin a ținut un discurs în plenul reunit al Legislativului, în care a vorbit despre nevoia unei reforme constituționale.
Putin dorește organizarea unui referendum privind reformarea Constituției pentru a consolida puterile Parlamentului, acesta urmând să și nominalizeze premierul, pe care apoi președintele va fi obligat să-l accepte. Mihail Mişustin, directorul actual al fiscului rusesc, este noul prim-ministru propus de Vladimir Putin pentru a conduce Guvernul federal de la Moscova. Nominalizarea vine după demisia Cabinetului condus de Dmitri Medvedev. O demisie care surprinde prin momentul în care a avut loc. Toată lumea se aștepta ca echipa premierului Medvedev să plece imediat după alegerile prezidențiale din anul 2018.
Devenit a patra oară președinte, Vladimir Putin a vrut să meargă, în fruntea Guvernului, pe mâna celui mai fidel om al său. Reformele ratate au făcut mult prea evident eșecul guvernării acestuia, a comentat pentru Digi FM istoricul Armand Goșu.
Putin nu își pregătește în nici un caz pensionarea. Nu neapărat pentru că la 70 de ani va putea fi, pe mai departe, activ politic, ci pentru că nu există în vârful ierarhiei de la Moscova cineva care să-i garanteze că, dacă ar renunța la putere, nu va deveni ținta unor răzbunări politice sau nu va trebui să dea socoteală, crede Armand Goșu. Manevra de astăzi trebuie privită și ca o operațiune de supraviețuire a oligarhilor, spune analistul politic.
Fost agent KGB și șef FSB, care a preluat spionajul rusesc după căderea comunismului, Vladimir Putin a devenit premier al Rusiei în august 1999 și apoi, din 31 decembrie, același an, președinte al țării, funcție pe care a deținut-o preț de patru mandate. preț de patru mandate.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!