Pregătirile pentru masa de Paște au intrat pe ultima sută de metri. Cele mai căutate produse în această perioadă sunt ouăle, cozonacii și carnea de miel. Potrivit unor estimări ale asociațiilor profesionale, în această perioadă vor fi vândute 150 de milioane de ouă, 30 de milioane de cozonaci și 32 de mii de tone de carne de miel.
În privința ouălor, acestea nu ar trebui să aibă coaja crăpată sau murdară, iar la spargere albușul nu trebuie să se amestece cu gălbenușul.
Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu: „La ouă ne interesează acel cod alfa numeric, format din cifre și litere. Prima cifră indică sistemul de creștere al găinilor. Zero pentru ouăle care provin de la găini crescute în sistem ecologic, 1 pentru ouăle care provin de la găini crescute în aer liber, 2 pentru ouăle care provin de la găini crescute în hale și 3 pentru ouăle care provin de la găini crescute în baterii.”
Mai mult, ar trebui să fim atenți și la vopseaua pentru ouă, a precizat la Digi FM președintele Asociației Pro Consumatori Costel Stanciu:
„Să folosească cu precauție această vopsea deoarece conține mulți coloranți care sunt toxici pentru organism și mă refer azorubină, la tartrazină, la albastru briliant. În situația în care constată că vopseaua a pătruns în interiorul oului, ouăle respective nu mai trebuie consumate. Le-aș recomanda să folosească coloranții naturali, cei care rezultă din fierberea frunzelor de ceapă roșie, de sfeclă roșie”.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!