Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, a fost în direct la matinalul Digi FM. Bogdan Miu și Cătălin Striblea au vrut să știe cum privește compania protestul de azi, 15 martie. Afaceristul sucevean Ştefan Mandachi a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și a făcut apel pentru un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Alin Șerbănescu a spus că va fi prezent pe șantier la ora 15, că este conștient că este vorba despre un semnal de alarmă tras la adresa Guvernului. Totuși, crede că ține de noi ca societate ca autostrăzile să fie construite, mai ales că, până în 2011, România nu și-a dorit autostrăzi.
Digi FM: Ce faceți de protest?
Alin Șerbănescu: Vom fi și vom vedea cum muncesc constructorii români, de această dată. Ceea ce eu cred că este un pas înainte, pentru că o lungă perioadă de timp noi ne-am tot uitat la alții și am sperat că alții ne vor găsi soluții. Trebuie să ne uităm și ce putem face noi. România a fost construită de români. La ora 15 vom fi pe șantierul varianta ocolitoare Bacău.
Digi FM: Care e sentimentul din compania dumneavoastră când lumea din țară se va opri pentru 15 minute, ce spun colegii, muncitorii?
Alin Șerbănescu: Cei care vor să protesteze, protestează, cei care vor să muncească, muncesc. Este un semnal de alarmă tras nu numai la adresa Guvernului, e un semnal de alarmă tras la adresa întregii societăți. Construcția unei autostrăzi nu ține doar de Guvern sau de un partid sau altul. Ține de noi ca societate.
Digi FM: Ce așteptări aveți de la mine ca societate în materie de autostrăzi?
Alin Șerbănescu: În primul rând, trebuie să ne dorim să avem autostrăzi. Acum 15 ani, societatea românească a avut o dezbatere, dacă avem nevoie de autostrăzi sau nu. Ne aducem aminte că a fost și un ministru la un moment dat care a zis că va face tot posibilul pentru a le scoate românilor din cap ideea de autostradă. Se întâmpla undeva prin 2006. A mai fost un alt ministru al transporturilor care a zis că sunt suficiente drumurile naționale și nu ne trebuie autostrăzi. Ne-am lămurit că ne trebuie autostrăzi prin 2011-2012.
Digi FM: Deci, în opinia dumneavoastră, până în 2011, România nu și-a dorit autostradă.
Alin Șerbănescu: Nu știu dacă și-a dorit sau nu. Practic, nu a știut dacă își dorește un anumit tip de drum de mare viteză.
Digi FM: Doar pentru că niște miniștri au spus că România nu își dorește autostrăzi, asta nu înseamnă că societatea nu și-a dorit. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni.
Alin Șerbănescu: De obicei, politicienii fac sondaje de opinie în rândul populației.
Poți asculta întreaga intervenție aici.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!