Tot mai mulţi oameni consideră micul dejun drept cea mai importantă masă a zilei, aşa că dimineaţa, cantitatea de hrană din farfurie este mai mare decât la alte mese. Există însă şi dezavantaje ale mâncatului de dimineaţă, potrivit unui studiu.
Micul dejun echilibrat ne ajută să ridicăm nivelul de energie şi să refacem rezervele de proteine şi calciu pe care le pierdem în timpul nopţii. Pentru că organismul foloseşte din rezerve în timpul somnului, în cazul copiilor pentru a creşte.
Un studiu făcut de oamenii de ştiinţă americani, pe 50 de mii de persoane arată că cei care preferă un mic dejun copios au un nivel scăzut de masă corporală, faţă de cei care mănâncă mai mult la prânz sau seara.
Iar înainte de acest studiu, britanicii au demonstrat că micul dejun nu "grăbeşte" pierderea în greutate în cazul persoanelor supraponderale sau obeze. În plus, dacă micul dejun este bogat în fibre, în cereale, poate reprezenta un risc crescut de diabet. Iar mâncatul foarte devreme duce la creșterea cortizolului, adică la un nivel mai mare al glucozei în sânge.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!