România, Bulgaria, Lituania, Letonia şi Ungaria sunt singurele cinci state membre UE în care mai puţin de jumătate din populaţie consumă zilnic legume, acestora alăturându-se şi Croaţia atunci când vine vorba de fructe, arată statisticile Eurostat, potrivit Ziarul Financiar.
Astfel, în România 41% din populaţie consumă zilnic legume, faţă de 30% în Ungaria, 44% în Letonia şi 45% în Bulgaria şi Lituania.
Potrivit Eurostat, 28,5% dintre români mănâncă o porţie pe zi şi 13% de minim două ori pe zi.
Dintre statele UE, cei mai mari amatori de legume sunt în Irlanda şi Belgia (84%), majoritatea ţărilor oscilând între 50% şi 80% în privinţa procentului de persoane care consumă cel puţin o dată pe zi aceste produse.
În ceea ce priveşte fructele, în 2017, circa unul din patru europeni mâncau măcar de două ori pe zi, iar 37% o dată pe zi. Totuşi, 36% dintre europeni consumau fructe mai rar sau deloc într-o săptămână. Locurile fruntaşe sunt ocupate de Italia şi Portugalia, unde peste 80% din populaţie consumă zilnic fructe, iar ultimele locuri aparţin Letoniei, Bulgariei şi Lituaniei, cu 35-37%, în România procentul ajungând la 42%.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!