Mai mult de un sfert dintre studenții admiși la programele de studiu de licență și de master nu își finalizează studiile, arată o analiză realizată de ANOSR. La Iași, de exemplu, jumătate dintre studenții înscriși în programele de licență de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” sau de la Universitatea Tehnică renunță la facultate, scrie ziarul Bună dimineața, Iași.
Alegerea greșită a domeniului de studiu, lipsa resurselor financiare și orientarea spre cursuri de calificare care să le asigure o meserie sunt principalele motive pentru care studenții decid să suspende cursurile înainte de absolvire.
Mihai era student în anul al doilea la Facultatea de Drept când a renunțat la studii, după ce nu a mai avut bani să le plătească și s-a angajat.
Andreea era studentă în primul an la Facultatea de Litere când a decis să renunțe și să urmeze cursurile de make-up artist. Diploma de acreditare i-a oferit în primul rând un job stabil și bine plătit, comparativ cu opțiunile pe care le avea după terminarea facultății.
În România, unul din trei studenți nu ajung să termine facultatea, pentru că studiile superioare li se par inutile în vederea obținerii unui loc de muncă, dar și pentru că nu fac față cheltuielilor zilnice.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!