Actualizare: Directorul Spitalului Județean din Deva, Daniela Roșca, susține că nu mai există nicio problemă. Ea admite că a existat o neînțelegere cu privire la comenzile pentru alimente.
Pacienții Spitalului Județean de Urgență din Deva riscă să rămână fără mâncare. Un șef de secție se plânge că unitatea se confruntă cu o criză acută de alimente. Stocul existent în magazie ar mai ajunge doar până mâine, susține medicul.
Codruța Fotescu a depus un memoriu la Prefectura Hunedoara, în care susține că s-a semnat contract exclusiv pentru livrarea de pui, dintr-un total de 70 de alimente necesare.
Acest fapt afectează grav întocmirea meniului zilnic (3 mese zilnice plus gustări pentru bolnavii internați și medicii de gardă). Am semnalat de la sfârșitul anului trecut această situație, dar nu s-a făcut nimic. Ca o consecință am avut semnale de pe secții zilele trecute referitor la meniul distribuit, cum că acesta ar fi un meniu insuficient caloric și deficitar în proteine de origine animală, se arată în memoriu.
Codruța Fotescu spune că stocul de alimente „mai ajunge cu indulgență doar pentru trei zile”, în condițiile repetării aceluiași meniu în fiecare zi.
Mai mult, medicul coordonator al blocului alimentar se plânge și de lipsa acută de bucătari.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!