Activiștii pentru mediu avertizează că pandemia de coronavirus duce la o creștere masivă a poluării oceanelor accentuând problema deșeurilor din plastic aruncate în apă, relatează The Guardian. Măștile sanitare plutesc în apă precum meduzele, iar mânușile de latex zac pe fundul oceanul.
Scufundătorii au descoperit în apă ceea ce Joffrey Peltier, membru al organizației non-profit Operation Mer Propre, a descris ca fiind „deșeurile COVID” – o mulțime de măști, sticle goale de dezinfectant de mâini și mânuși de latex.
Deși cantitatea de deșeuri nu era enormă, descoperirea acestor noi forme de poluare produce temeri că în era epoca COVID, ea poate deveni o nouă normă în condițiile în care milioane de oameni din toată lumea încep să folosească măști și mânuși pentru combaterea virusului.
Doar în Franța au fost anunțate comenzi de 2 miliarde de măști sanitare, conform autorităților franceze. „Există riscul ca foarte curând să avem mai multe măști plutind în Marea Mediterană decât meduze”, spune Laurent Lombard, un alt activist de mediu, într-o postare pe Twitter, alături de un clip video care arată un ghem de măști și mănuși scoase din mare.
Durata de viață a măștilor sanitare aruncate este de 450 de ani fapt ce face ca ele să fie niște bombe cu ceas ecologice.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!