Aproape 7 bucureșteni din 10 au gătit mai mult după ce s-au adoptat măsurile de distanțare socială. Drept urmare, a scăzut numărul comenzilor online de mâncare.
67% dintre bucureșteni au gătit mai mult decât de obicei în lunile martie și aprilie. O modificare semnificativă a comportamentului a fost înregistrată la populația activă, adică cei cu vârste între 35 și 44 de ani.
În schimb, comenzile online de mâncare la restaurante au scăzut cu 20%. Au renunțat la comenzi mai ales tinerii cu vârste între 25 și 34 de ani.
Dintre cei care au comandat, totuși, mâncare, 30% au cerut echipament de protecție persoanelor care livrează. Încasările din comenzi nu pot susține însă industria HoReCa, astfel că multe restaurante și-au suspendat activitatea pe perioada stării de urgență.
Studiul mai arată că în contextul instituirii stării de urgență, 85% dintre bucureșteni au stat în casă mai mult decât obișnuiau să o facă.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!