Un studiu făcut în Germania arată că jumătate din carnea de pui din supermarketuri este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice. De vină ar fi fermele care folosesc stimulente pentru creșterea păsărilor.
Dupa testarea a circa 60 de probe din magazine precum Lidl, Real şi Penny, s-a dovedit ca 56% din mostre conţineau bacterii rezistente. Iar o treime din ele aveau bacterii rezistente chiar şi la antibioticele foarte puternice şi folosite doar ca ultimă variantă de tratament.
Carnea testată provenea de la cele mai mari patru abatoare din Germania.
Un alt studiu, realizat recent tot în Germania, a descoperit bacterii rezistente la antibiotice în izvoare, râuri şi lacuri.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!