Legumele ar putea deveni din ce în ce mai rare în viitorul apropiat dacă nu se iau urgent măsuri de combatere a încălzirii globale. Avertismentul vine de la cercetătorii de la Academia Americană de Ştiinţe şi cei de la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra.
Peste 170 de studii au fost făcute în ultimii 43 de ani, iar concluziile nu sunt deloc optimiste. Până în 2050 am putea rămâne fără o treime din producţia de legume la nivel mondial. Temperaturile tot mai ridicate şi perioadele de secetă prelungită fac ca anumite culturi să fie tot mai reduse ca întindere sau sunt chiar în pericol să dispară complet. Şi este vorba de culturi dintre cele mai comune, cum ar fi cele de soia sau linte.
Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că dispariţia sau reducerea producţiei de legume va avea un impact deosebit asupra stării de sănătate a populaţiei acestea fiind o componentă importantă a unei diete sănătoase.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!