Ingerăm plastic odată cu mâncarea. Este concluzia îngrijorătoare a unui studiu realizat de savanții austrieci.
Cercetarea a vizat femei și bărbați care trăiesc în Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Italia, Polonia, Rusia, Japonia și Austria.
Specialiștii spun că toți au ingerat microplasticul din pește, dar și din apa consumată din sticlele de plastic și din mâncarea ambalată în plastic.
Două dintre cele mai comune tipuri de plastic descoperite în alimentație sunt folosite la fabricarea dopurilor pentru sticle.
Polistirenul, care provine de la tăvițe, dar și polietilena, aflată în sacii de plastic, reprezintă peste 95% din particulele detectate.
Este posibil ca microplasticul să afecteze negativ tractul digestiv, dar studii complementare sunt necesare pentru a evalua potențialele pericole asupra organismului uman.
În ultimul deceniu, producția de plastic a explodat și a ajuns la aproape 350 de milioane de tone pe an.
Între 2 și 5% din plasticul produs sfârșește în oceane.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!