Ce mâncăm și mai ales la ce trebuie să fim atenți în această perioadă, din punct de vedere al alimentației, ar putea avea o importanță deosebită în lupta cu noul coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății a realizat o listă cu recomandări în acest sens.
Experții Organizației Mondiale a Sănătății spun că persoanele care au o dietă echilibrată au un sistem imunitar mai bun și în consecință vor putea să lupte cu noul coronavirus. Astfel, specialiștii oferă mai multe recomandări nutriționale.
Prima este legată de ce alimente ar trebui să mâncăm în această perioadă și ce anume trebuie să evităm. Dieta zilnică trebuie să abunde în fructe și legume. De preferat sunt cele proaspete sau ușor preparate și de evitat cele din conservă care conțin mult zahăr sau sare.
O altă recomandare face referire la hidratare. Trebuie să bem până la 10 pahare de apă pe zi. Cafeaua se bea cu moderație, iar sucurile carbogazoase trebuie evitate.
Reprezentanții OMS ne mai recomandă să adoptăm o dietă bogată în grăsimi bune, nutrienți care se găsesc în pește, avocado sau nuci și să evităm grăsimile rele – asociate preparatelor de tip fast-food.
De asemenea, trebuie evitate zahărul și sarea. Aceste ingrediente au fost deseori asociate cu boli cardiovasculare sau diabet, afecțiuni des întâlnite în rândul victimelor COVID-19.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!