Peste 90 la sută dintre copiii care au apelat, în ultimul an, la consiliere din partea psihologilor „Salvați Copiii” s-au confruntat cu tulburări emoţionale generate de pandemia de COVID-19 şi de restricţii. Cel mai frecvent diagnostic pus a fost anxietatea.
Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, pandemia de COVID-19 are „consecinţe dramatice" asupra copiilor.
„Pentru copii şi adolescenţi, factorii de stres ai pandemiei s-au suprapus cu multe schimbări fizice, sociale şi emoţionale specifice fiecărei vârste. Situaţiile stresante prin care au trecut familiile, cauzate de nesiguranţă şi îngrijorări constante s-au dovedit a fi greu de gestionat de către cei mai tineri dintre noi.
Peste 90% dintre copiii care au apelat, în ultimul an, la consiliere psihologică în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii s-au confruntat cu tulburări emoţionale generate de pandemie şi restricţiile sociale luate în contextul acesteia”, spun reprezentanţii organizaţiei Salvați Copiii. Marți va avea loc, pe Facebook, un eveniment în care se va discuta despre impactul pandemiei asupra copiilor şi adolescenţilor şi diminuarea acestor consecinţe.
Ei spun că şcoala este "unul dintre elementele majore ale redobândirii stării de normalitate pentru copii şi, totodată, o recăpătare a sentimentelor de siguranţă şi protecţie”.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!