Sparanghelul, leguma culeasă în plină pandemie de mii de români plecați în Germania, este un super-aliment, spun specialiștii în nutriție.
E foarte bogat în nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți, a declarat Adrian Copcea, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice.
Sparanghelul e plin de vitamine, dar în același timp are puține calorii. În plus, e recomandat în dieta gravidelor.
E o sursă foarte bună de acid folic, care e un nutrient important pe perioada sarcinii, mai ales în primul trimestru, a explicat medicul.
Există sparanghel alb, verde și violet, cel din urmă fiind mai dulce.
Se pare că e preferat cu orice fel de adaosuri, dar mai popular e un sos numit sos olandez, care se face cu gălbenuș de ou și cu unt! Deci untul este unul din partenerii clasici ai sparanghelului!, a mai spus medicul Adrian Copcea.
Un kilogram de sparanghel costă în jur de 50 de lei.
Subiectele tale preferate sunt și la Știrile Digi FM. Ca să știi!
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!