1 noiembrie devine din acest an Ziua Națională a Salamului de Sibiu. Produsul va fi promovat în România, Spania şi Italia, timp de trei ani, cu ajutorul unui sprijin european obţinut de Asociaţia Producătorilor de Salam de Sibiu, din care fac parte șase firme.
Salamul de Sibiu este unicul produs românesc, din categoria carne procesată, recunoscut în 2016 cu distincţia europeană a calităţii Indicaţie Geografică Protejată.
România are o tradiție de peste 100 de ani în producerea Salamului de Sibiu; există surse care atestă că acest produsul a început să fie fabricat de către de italianul Filippo Dozzi, la Sinaia, în 1910.
"Ziua Naţională a Salamului de Sibiu va fi de fiecare dată pe 1 noiembrie. De ce 1 noiembrie? Pentru că de fiecare dată se desfăşoară cel mai titrat târg din România, INDAGRA. Este locul în care producătorii se întâlnesc cu consumatorii, cu retailerii. Este locul cel mai frumos unde putem promova produsele şi să discutăm planuri de viitor", a declarat, miercuri, Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu, într-o conferinţă de presă, potrivit economica.net.
Ascultă Digi FM Live, pentru cele mai noi știri, la fiecare 30 de minute.
Ca să știi!
Puteţi urmări Știrile Digi FM şi pe Google News şi WhatsApp!